Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens de Museumpark Vriendendag houden alle musea aan het Museumpark open huis voor iedereen die als Vriend betrokken is. Komt u normaal gesproken alleen in de Kunsthal? Bezoek dan nu ook eens Het Natuurhistorisch. Of neem een kijkje in het Chabot Museum, een prachtige villa die u gezien moet hebben. Beklim de toren van het Boijmans of bezoek het archief van Het Nieuwe Instituut. Op deze dag kunt u van alles zien, doen en beleven.

datum
26/08/2018
tijd
11:00 – 18:00
taal
Nederlands
 
locatie

Museumpark
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang voor Vrienden van Het Natuurhistorisch, Kunsthal, Museum Boijmans van Beuningen, Chabot Museum en Het Nieuwe Instituut.

Een introducé per persoon. 

Huis Sonneveld

In Huis Sonneveld kunt u zien hoe de familie Sonneveld en haar dienstbodes leefden in de jaren dertig. Of geef uw Instagram-skills een boost in de tuin van Huis Sonneveld, door een workshop van fotograaf Florine van Rees te volgen over het maken van bloemstillevens.

Het Nieuwe Instituut

In Het Nieuwe Instituut kunt u het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens bekijken, dat de strijd tussen natuur en cultuur aan de orde stelt. Op deze dag geeft Frank Bruggeman, ontwerper van deze tentoonstelling, speciale rondleidingen. Of neem een kijkje achter de doorgaans gesloten deuren van het depot, waar archivaris Alfred Marks de Vrienden meeneemt door het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en verrassende vondsten met het thema tuin en landschap zal tonen.

Word Vriend

De Vrienden dragen Het Nieuwe Instituut en in het bijzonder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw een warm hart toe en maken het mede mogelijk dat Het Nieuwe Instituut volop activiteiten kan ontwikkelen. Bent u nog geen Vriend van Het Nieuwe Instituut? U kunt hier lid worden.

Vriendendag

Deze Museumpark Vriendendag is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Huis Sonneveld, Het Natuurhistorisch, Kunsthal Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum. Elk museum ontwikkelt dan ook speciaal voor deze Vriendendag een activiteitenprogramma, waar u zich ter plekke voor kunt aanmelden. De dag sluit af met een Vriendenborrel in het Kunsthalcafé, waar u op eigen gelegenheid een drankje kunt komen drinken en andere Vrienden kunt ontmoeten. Het café blijft speciaal voor deze gelegenheid open tot 18.00 uur. 

Bekijk het programma: